Smack grundetSådana här härliga solskensdagar är det passande att besöka olika stränder. Minst en gång varje sommar brukar vi åka till Delat utanför Timrå. För att komma till stranden får man ta en promenad och inte vilken promenad som helst. Tre olika broar måste passeras, den första är av trä och dom två andra av stål. Träbron där går man lugnt och stabilt. Men stålbroarna blir gången liksom gungande. Ju fler som går på bron, desto mer pendlar den. Uppåt och nedåt  och sidledes. Gångstilarna kan se riktigt roliga ut på folk som går där!
Faktiskt är den här promenaden lika rolig varje gång och jag tror många åker hit för den här roliga upplevelsen. Speciellt  för barnfamiljer kan den rekommenderas och alla andra som har barnasinnet kvar!
Som mej, det har ni väl redan förstått,L.


            

Efter cirka en kilometers promenad så är det skönt att ta ett dopp i det skimmrande havet! Sedan sjunka ner i sanden och ha det gott!!!

Sötfrö!!!! Dom flesta dagarna  tycker jag att livet är ett äventyr! Alltid finns det någon litet "guldkorn" att njuta av,bara sådär i vardagen. Men det finns också dagar när jag vaknar och det känns lite vemodigt. En sådan dag, blev såhär!!!!!!!

Lång var natten!
När morgonen kom syntes inte ljuset!
Fastän solen sken på himmel blå,
och fåglar kvittrade  utanför mitt rum!

Är det inte så det kan vara
Kan du förstå utan jag förklarar!
Alla har vi gömslen i hjärtat!
Där livet har levts.

En sådan dag, när ljuset inte ville visa sig,
och känslan var melerad.
Då gällde det att bara vara....................................
Så gott jag kunde..............................................

Men då kom ett SMS ,från min äldsta dotter
om något hon ville säga
till mej.

"Puss mitt SÖTFRÖ"

Det ville jag , så gärna vara!

Kan du förstå,
vad ett ord kan betyda?
Att jag bara, blev så glad

Det var som ljuset blev ljusare
i mitt  innre rum!!!!!!
Den melerade känslan försvann.


Det ordet vill jag  ge till dej,..........
som en gåva............................

SÖTFRÖ


Ge det till någon du bryr dej om......
Om du vill.............................................

Tisdagstema - Hopp

Min mamma har alltid varit flitig som en myra, när bären kommer! Alla bär som finns därute i skogen väntar ju att bli plockade. Hallon, hjortron, blåbär och lingon finns ju där alldeles fritt för alla. (Till viss del har det smittat av sig, det där med flitiga myran,L)

 När jag  följer med henne och plockar brukar vi prata om vardagliga ting, om något vi hört på radion eller någon vi läst. Det blir liksom en stund där vi umgås, precis där i skogen medan vi plockar. Isället för i soffan!!!!!!

Plockats har det gjorts i lilla hinken, för att det ska kännas roligt. Det är bättre att gå fler gånger och ha det trevligt.
Igår plockade jag 3 liter på en dryg timme på morgonen innan det var alldelses för varmt.! Att gå där i snåren och känna den mättade doften av solvarma hallon som svävade i luften mmmm, känner du doften?!  En söt god doft som gjorde att några bär hamnade direkt i munnen!!!!!

Sedan blev det solstolen och ett dopp!
Lite glass med  solvarma hallon,, måste vi också ha, mmmmm!
Så här har jag gjort med mina döttrar också. Första gången var för 26 år sedan, när den yngsta fick ligga på en filt i skogen bland bärbuskarna, medan jag plockade. När lillasyster kom var det hennes tur på filten och storasyster hade kommit i åldern då hon fick plocka i en liten mugg. Eller i sin lilla mun!!!


Mitt HOPP och önskan är att:

Vi värnar om allas vår natur! Vår enda jord
Att vår himlamark får vara fri fån besprutningar och gifter!

Så att vi alla kan göra goda pajer, muffins sylta och safta av naturens skatter!

Slippa köpa något med tillsatser av E200 och andra skrämmande konseveringsmedel!
Eller vad dom nu heter????

Det är mitt hopp, för oss alla!!!!