Villa BelparcVilken underbar park Slottskogen är. Lummig grönska och fullt med folk som har picnic. I rofylld  mysig miljö tog vi en fika med en massa förväntansfulla små fåglar som hoppades på en smakbit! Skönt att vila benen efter allt promenerande, tyckte vi!
Göteborgarna har verkligen gröna sköna oaser att hämta lugnet i. När man nu vill ha det från storstadspulsen?
Har tagit några fina foton från Botaniska trädgården och lite kvällsäventyr som jag visar senare!

Rullande picnic till Göteborg idag!

Sista dagarna har jag längtat till att äntligen få fara iväg till Göteborg. För där bor ju min yngsta dotter. Bara det att ÄNTLIGEN få krama om henne gör mej glad. Det var 3 månader sedan sist. Inte långt för en del, men för mej.......

( Bilder på X 2000, Göteborg, Botaniska trädgården osv  fann jag på Google)

Eftersom det kommer att ta en HEL dag att åka med SJ X2000 tåg.
 Så  det gäller  att planera, för en lång färd.... ..........................................
Tåget går ju fort och snabbt, men vårt land är ju väldigt avlåååååångt !

Jag tänker mej att det ska bli en HELDAGS PICNIC, en rullande sådan. Vyerna kommer att ändras hela tiden, kommer att se en del av Sverige. Picnicmat är planerad : Laxsallad och sås. Gott bröd. (Min vän gör iordning detta medan jag jobbade igår kväll, tack tack!) Det kommer även att serveras någon porlande dryck. Godispåse och frukt ska också inköpas. Här ska det firas, semester i 2 veckor (varav 5 dagar i Götet).

Tänkta aktiviteter på tåget:

Kommer att lyssna till  Björn Ranelid (tror jag), som sommarpratar i P1.
Bok är medtagen, den ännu olästa: En lek med eld. Peter Robinson. Deckare
Tidning Allt i hemmet
Lokalblaskan
Film på datorn är nedladdad
Prata med folk på tåget.
Vila och "bara vara" och titta ut genom fönstret
Gå till resturangvagnen och dricka kaffe.

Tiden kommer nog nästan inte att räcka till, hihi !

Väderprognosen ser ju inte inte  så bra ut! Men då får man anpassa planerna efter det. När vi pratade på telefon så hade min dotter redan planerat in ett bra loppis( hon vet vad lilla mamma gillar). Inte nog med det vi ska på en pub och göra Quiz (frågesport). Så det blir lite Englandskänsla också.
Förhoppningsvis så blir det ett besök på Botaniska trädgårdscafe´t också. Vackra trädgårdar har jag hört att det finns  många att njuta av. Skulle vilja åka båt i Göteborgs skärgård också. Kika i affärer osv.

Ha en trevlig helg  ni också!

Dörrar - En silverskimmrande trädörr
En gammal silverskimmrande trädörr finns i Wakehurst trädgården i England! 

Den här  här silverskimmrande dörren, måste ha sett så mycket ! Under  långsamma guldgula soliga glada dagar. Men även sommardagar när regnet strilat ner lite sådär lagom lätt på himlajorden. Men ibland måste det ha åskat och dundrat och den välvda  dörren har nog "hukat" sig, lite skräckslagen. Vindarna har nog fått blåsa och torkat dörren många gånger.

Järn beslagen är som små mörka smycken som pryder dörren. Kontrasten i färgen gör dörren ännu mer skimmrande!

Någon har satt dit en liten trässkylt där det står NO ENTRY. Men den låtsas vi inte om att se, för man kan liksom ana att det finns härligheter att  se och förundras över där bakom.  Om man bara gläntar lite och tar språnget ut i  nya spännande marker..........

(Jag är ju så nyfiken, så jag tycker sådan här skylt inbjuder  till att ta sig en liten glimt. Så ser jag en liten glipa......)

Om du kommer till den här trädgården någon gång, så kommer du att få en underbar upplevelse. Mycket vackra blommor i en fin omgivning att ströva omkring i.

(Om det är någon som undrar så har jag mitt egna Tema - Dörrar, i all anspråkslöshet. Min fantasi far iväg med mej många gånger, när jag ser något "nytt och okänt")