Det var inte bara kullersten, den andra dagen ................





Att komma till Portugal, var solvarma dofter och möten med vänliga människor. När vi gick där vägen fram var det en kvinna med förklädet på, som stannade oss och pratade för fullt på portugiska om vart vi var på väg och så.  Åsa som lärt sig en hel del spanska på kurs i våras, förklarade så gott hon kunde.

Det som var så härligt, var att det här var något som vi möttes av i fortsättningen också. Hjälpsamhet, när vi var på väg att gå fel eller att man bara ville prata med oss vandrare.  Att språket  inte var en barriär. Det spelade ingen roll om man (som jag) inte förstod någonting, utan många bara pratade på och gestukilerade, precis som vi pratade samma språk.

En varm universiell känsla att vi hade något att säga varandra och att med gester och med ögonens språk, går det att säga mycket.





Vi hade en väldans tur med vädret, sol så gott som hela tiden, även om man inte kan tro det av denna bild. Det enda regn som kom under dom två veckorna var två små skurar den andra dagen.

Tur det, för att sätta regnponchon över ryggsäcken, fick oss att se som Ringaren i Notre Dame. Min poncho var klargrön, men eftersom det allt som oftast var jag bakom kameran, så är det mina kamrater ni får se :-). Här vandrar vi förbi majsfält som man precis höll på att skörda.

Den gula pilen som sitter på stenen var vår följeslagare ända från Porto till Santiago de Compostela, på vår pilgrimsvandringa. Pilen kunde vara på vägen, gatskyltar, inne i snår, som vi knappt såg osv. På stolpar till vindruvornas gröna fält, fylld av mogna druvor

Torsdagstema - I like

Kommentarer:

1 Rantamor-På Näthinnan:

Men vilken resa du har gjort...

och vilken vandrig, va spännande.

Hur många var ni ???

Va tufft vilka tjejer...

heja heja....

och vilken upplevelse ni ska ha haft att vara så nära befolkningen och naturen...

Lite avis faktiskt...sånt där skulle jag också gilla göra....

men då med ingen packning på min klena rygg...

en åsna kanske skulle bära min packning...

2 Beate:

Med kroppsspråk och genuint intresse samt vänlighet kommer man väldigt långt! Härliga bilder du visar, jag följer gärna med på varenda etapp av er vandring - med glädje!!!

3 4U2:

Härliga bilder, även Ringaren! ;)

4 Morten Pedersen:

Flott å se herlige bilder fra landet.

5 Erik "Semlan":

Visst är det härligt när man pratar och försöker förstå varandra så gott det går och det fungerar riktigt bra när viljan finns. :-)

Fina foton från er vandring. Roligt att följa.

Sista fotot ser verkligen kul ut.

6 KNORKAN - Inredning och skönhet:

Så fina bilder!

7 Christel:

Så underbar resa ni måste ha haft! och ansträngande förstås! Jag har varit på vandring i fjällen för två veckor sedan och vi hade ganska tur med vädret vi oxå! Så härligt det är att vandra! Vackra bilder!

8 anemonen:

Varmt välkommen hem till gamla Svedala. Underbar resa förstår jag och hoppas på fler bilder därifrån. Ja men visst är det väl så att man kan förstå varandra ganska bra även med gester. Ha en fin kväll

9 Anna ..smyger in:

Härligt..jag kan känna hur äventyrligt det måste ha varit..att komma så nära vardagen och livet i ett land är bland det bästa som finns. Och finns bara viljan kan man förstå varandra..och vi kvinns som har den rätta åldern är ju ganska orädda..eller hur..

10 Ninni/fotografia:

Visst är det härligt att uppleva att kontakt uppstår trots att man inte talar samma språk.

Fina foton som alltid här hos dig.

Kram Ninni

11 SigridfraEnget:

Härliga bilder!

Vi kommer nog inte till at vandra med så stora säckar när vi åker till Sundsvall... ;-) Och om det börjar regna får vi vara inne, på Birsta City eller In: Vi har inga stora planer för besöket utan fika och slappa av. Måste nog titta inn på Kulturmagasinet.

Några förslag?

12 Irene:

Jag tycker den här vänligheten finns vart man än kommer i världen, folk hjälper gärna till. Och det går att göra sig förstådd hyfsat bra även om man inte kan språket.

Lite "Ringaren..."-känsla får man allt! :)

Kram

Kommentera här: