I dessa orostider, gäller det att ge barnen fina stunder.

 
 
 Nyss hemkommen från jobbet, där nya direktiv kommer hela tiden med anledning av Pandemin.  Jag jobbar med barn och för dem vill man det göra det bästa av situationen.  Vi är mycket utomhus och frisk luft är alltid skönt och dessutom ger vårsolen extra energi till både stora och små.  En stor snökulle är fortfarande kvar på gården och barnen åker kana och leker bergsklättrare skrattar och har roligt.  En speciell saga om Coronaviruset har lästs för barnen flera gånger och barn är klokare än man tror. Barnen har alltid varit duktig på att tvätta händer, när vi kommer in ifrån utevistelse, innan maten osv.  Nu gör dom det ännu noggrannare ( och vi vuxna).  Men sedan är det också viktigt att fylla deras dagar med roligheter, kompisskap och gemenskap, det är målsättnigen för mina kollegor och mig. Idag planerades målarstund utomhus, att leka gammeldags grupplekar på vår gård. För dom större barnen forsätter gruppaktiviteten att måla porträtt av sin kompis ( Barnet får sitta mittemot en utvald kompis). Vi gör mycket annat också, både planerat utifrån vår läroplan för förskolan och spontant efter barnens önskningar.

Såklart vi är lyhörda för alla deras frågor, men också viktigt att vi fyller deras barndom med ljus. Barn lever ju här och nu.
 
Önskar dig en mjuk kväll!
 
Ps Bild ifrån förra årets besök i Brighton, då jag såg dom vackraste små rosorna i skuggorna. Ljusglimtar finns det alltid. Ds

Kommentera här: