Stugan på glid

 
 
Det har visat sig att stugan är på glid, 8 cm nivåskillnad från hörn till hörn. Det var lite värre än vad jag trodde till att börja med,  innan vi började projektet att räta till det hela. Tack och lov har jag en otroligt händig särbo som är grym på att bygga och gräva. Några dagar av långhelgen ägnades åt detta.
 
 
 Delar av golvet på altanen fick tas bort, för att komma åt att hissa upp huset med domkraft. Markisolering närmast marken, stor trädgårdsplatta ovanför och virke. Detta skedde på sju ställen runt huset om jag minns rätt.
 
 
Här ser man att en av betongklumparna är på glid och stugan svävar i luften ovanpå. Och det här var inte det värsta stället.
 
 
Baksidan av huset börjar bli klart.
 
 
 Ett dräneringsrör har grävts om till djupare nivå för att leda bort vattnet från stugan. Ovanpå läggs markisolering i vinkel mot stugan.
 
Stugan börjar se stabil nu och det känns otroligt bra, efter en hel del jobb. Det kommer att mätas och kontrolleras framöver om det behövs justeras, samt att lite mer grus ska läggas på baksidan av stugan. Kanske tråkiga bilder att se på för andra, men värdefullt för mig att dokumentera vad som sker i koloninstugan varje år.
 
Ha en fin tisdag!

Kommentera här: