Fiskare vid stranden

 
 
Det första hotellet vi bodde i Negombo, låg alldeles vid havet. Vi tog en efterlängtad barfota promenad i den mjuka finkorninga stranden, för att känna på vattnet. Där satt två män och lagade sina fiskenät. Fick en liten pratstund med männen och fick höra att under natten hade dom varit ute och fiskat. Efter att ha vilat så vart det dags för genomgång av näten, inför nästa natts fiske. Ett hårt liv kan jag tänka mig.
 
 
 Satt vid sidan en kort stund för se hur ena mannen med flinka fingrar lagade små hål i nätet. Så viktigt att hålla efter, för det fanns säkert inte pengar för att köpa nytt.
 
 
Det var många nät att gå igenom för männen 
 
 
Bakom båten låg två hundar nergrävda på den svalare sidan. Det såg vi ofta att hundar sökte skugga och grävde ner sig. För övrigt så uppleve vi hundarna som snälla överlag. På den här hunden ser du att en bit av den högra örasnibben är borta. På det sättet så vet man att den är kastrerad. 

Ha en fortsatt skön söndagkväll
 
Ps 28/december 2021. Framöver ska jag visa fiskemarknaden vi besökte nästa dag. Största jag sett med hårt arbetande människor Ds

Kommentera här: