Negombo ~ Sri Lanka

 
 
Vi kom fram till Negombo på förmiddagen den 28 december, efter en lång resa. Efter att lämnat bagaget på hotellet och byte till shorts och linne, cirka 28 grader varmt, men med torr luft. Vi tog en promenad för se på omgivningarna, bland det bästa sättet att lära känna en ny plats. Att få känna på dofterna och vandra i solen och gå dit näsan pekar ( Fast hålla koll, så man hittar tillbaka). Allt var  färgsprakande och blommande. Här var vi nu och känslan var förväntansfull. Att möta människor under promenaden och låta blickar mötas för ett kort ögonblick.
 
 
Detalj från ett tempel. Buddismen är den största religionen på Sri Lanka och ungefär 70% av öns befolkning  är buddister
 
 
 
Ser ni muren bakom dom sittande männen. Åh vad jag tycker om sådana här detaljer. Någon gång i tiden var det någon som byggde med omsorg för det vackra, i mina ögon är det så. Tyvärr var det ofta lite slitet. Men om man betänker hur tufft befolkningen har haft och har det i Sri Lanka efter tsumanin och nästan ingen turism på flera år. Så är det nog inte på reparationer av byggnader pengarna läggs.
 
Hemma igen efter en fantastisk resa till Sri Lanka och Maldiverna. Så många minnen att sortera, men också så roligt att bläddra i alla bilder. Tycker om dom olika delarna i resandet, planeringen, själva resan och sedan att återuppleva resan som en sorts reseskildring med dom intryck som jag fått. Så dom som vill följa olika reseintryck, så kommer det att bli många av dom framöver.
 
Önskar dig en fin januaridag

Kommentera här: