Att åka kanot på Ljustorpsån

 
 
Startade tidigt på dagen igår för att ta bilen till Ljustorp. För att göra den efterlängtade kanotfärden på Ljustorpsån. Något jag gjort ett flertal gånger genom åren, första gången var för över 30 år sedan, hissnar nästan vid den tanken.
Allt var lungt och stilla redan från start och det enda som hördes var fågelkvitter och ett stilla sus i träden. Efter nästan tre timmars paddlande så hittade vi en fin plats att äta vår lunch.
 
 
Vi hittade en perfekt stock att sitta på,som följt med vårfloden. Tänk att mat man äter utomhus kan smaka så gott, som värsta lyxen. Och kaffe och kakan därefter var pricken över i:et.
 
 
Blå himmel och att sitta vila på en fin plats.
 
 
Jag önskar att jag kunnat visa er bilder på dom blå jungfrusländorna som dansade i hundratals efter strandkanten med vi paddlade efter ån. Vi stannade flera gånger och gled sakta fram för att få se dom lite närmare. Även fågellivet var något vi uppskattade. Bilden ovan är i början av färden när man glider fram omsluten av träden som böjer sig mjukt mot ån.
 
Önskar dig en fantastisk dag
• Kategori: Natur, Utflykter; • Taggar: Kanot, Natur, Paddla, Sundsvall, Sverige, Uteliv, Utflyktstips; • Kommentarer (1)

Kommentarer:

1 Åke:

En mycket fin upplevelse att få paddla där. Jag gillar även deltas alla fåror.

Kommentera här: